Prednosti strojne limfne drenaže

Mehanska limfna drenaža  je učinkovita, sodobna in nežna terapija limfnega sistema. Hkrati je priljubljena zaradi svojih sproščujočih in kozmetičnih učinkov. Glede na krajši čas, ki ga terapevt med terapijo potrebuje je tudi cenejša storitev kot ročna limfna drenaža . Pomaga pri splošni regeneraciji organizma po poškodbah, operacijah ali preobremenitvah, razstrupljanju organizma, izboljšani posredniški presnovi, povečani fizični kondiciji in imunosti.

Mehanska limfna drenaža se uporablja tudi za zdravljenje edemov z zračnimi blazinami (noge, roke, telovnik…). V teh zračnih blazinah so komore, ki se napihnejo po vnaprej nastavljenem programu. 

Kako lahko mehanska limfna drenaža pomaga?

Strojna limfna drenaža vspodbudi funkcije limfnega sistema v organizmu, ki omogočajo pospešeno odvajanje zaostale tekočine iz telesa. Pravilna in redna limfna drenaža izboljša tudi pretok krvi v obdelanem tkivu.  Zmanjšanje limfne otekline izboljša splošno počutje, gibljivosti in zmanjša občutek težkih nog ali rok. Poleg tega ima postopek anticelulitni učinek, olajša regeneracijo in hujšanje (podprto z drugimi shujševalnimi aktivnostmi).

Ste vedeli, da lahko občasna preventivna limfna drenaža med 30-50 leti vidno poveča kakovost življenja kasneje?

Ljudje, ki redno hodijo na limfno drenažo menijo, da je njihovo zdravstveno stanje zelo zadovoljivo. Zmanjšajo intenzivnost bolečin v sklepih nog, hrbtenici in medenici.  Redna limfna drenaža poveča boljše biomehanske lastnosti mišičnega tkiva, sklepov in na splošno celotnega skeletnega sistema.

Limfna terapija je primerna zlasti na področju lepotne nege :

– celulit
– prekomerna telesna teža
– izboljšanje prehranskega stanja kože
– razstrupljanje
– zdravljenje po liposukciji
– nenormalno kopičenje maščobnih celic
– odpoved venskega krvnega obtoka
– sindrom težkih nog
– preventivno zdravljenje krčnih žil
– rekonvalescenca
– regeneracija

Kdaj se izogniti mehanski limfni drenaži ?

Terapija se na splošno šteje za varno pri odraslih vseh starosti. Če ste noseči, če ste se pred kratkim operirali ali imate druge zdravstvene težave, vključno s srčnimi boleznimi , diabetesom ali zvišano telesno temperaturo , se pred terapijo z mehansko limfno drenažo posvetujte z zdravnikom. Če ste si pred kratkim zlomili kost ali imate osteoporozo ali drugo kostno bolezen, se posvetujte z zdravnikom in se prepričajte, da ta terapija za vas  ni preveč intenzivna.