Pedikura je terapevtski postopek za vaše noge, ki odstranjuje odmrlo in mehča trdo kožo ter oblikuje in neguje nohte na nogah.

Estetska pedikura se prične s prijetnim in sproščujočim namakanjem, ki poskrbi za mehčanje nog. Po namakanju odstranimo odebeljeno kožo, skrajšamo in oblikujemo nohte. Če ugotovimo, da obstaja zdravstvena težava,  kot je vraščen noht,  jo lahko v tej fazi rešimo . Masažne kreme bodo nanesene na kraju postopka, tako da bodo vaše noge osvežene in sproščene. Če imate težave s suhimi stopali, lahko pedikura vključuje tudi piling ali masko, ki posebej omehča in nahrani kožo stopal.

Večina ljudi razume pedikuro samo kot kozmetični postopek, oziroma sprostitveno skrb za nohte na nogah, vendar obstaja tudi nekaj potencialnih koristi za zdravje:

  • Odkrivanje okužbe: Zgodnje odkrivanje glivičnih okužb, kar omogoča ukrepanje preden postanejo težava.
  • Mehkejša koža: Pri izvajanju pedikure uporabljamo kreme, losjone in druge dodatke, ki delujejo na suho kožo. Tretman vključuje tudi piling za odstranjevanje odmrle in nepotrebne kože.
  • Lajšanje stresa: Med pedikuro ste udobno nameščeni zato se lahko popolnoma sprostite, kar pozitivno vpliva na vaše počutje.