Skrb za zdravje naših rok in nohtov

Osnovni namen manikure je skrb za zdravje naših rok in nohtov. Marsikdo je napačno prepričan, da je manikura predvsem ženska stvar. To seveda ni res. Manikuro izvajamo tako ženskam kot tudi moškim. Razlika je samo v končnem efektu. Za končni sloj pri moških nohtih uporabljamo poseben lak, ki nima sijaja in daje popoln ter naraven videz.

Barva – Barva (e) laka za nohte, igra pomembno vlogo pri videzu vaše manikure. Odtenki in barve lakov so tako rekoč neskončni, zato lahko sami ali v sodelovanju z nami izberete, kako svetle, temne, sijoče ali svetleče barve nohtov  želite.

Dolžina  in oblika vaših nohtov je odvisna od več dejavnikov kot so velikost vaših rok, dolžina prstov in zdravja ter kvalitete vaših naravnih nohtov. Najpomembnejši dejavnik pa so vaše osebne želje.

Oblika – edinstvena ali raznolika oblika nohtov je pomembna lastnost manikure. Glede izbire oblikovanja nohtov obstaja več različnih možnosti. Zaobljene konice, koničaste konice in topi ali kvadratni konici spadajo med najpogostejše zahtevane oblike nohtov. Naravne nohte lahko oblikujemo, če so zdravi in ​​dovolj močni za rast, rezanje in piljenje.